Най-голямата заплаха е радикализмът.Чуждестранните терористи се върнаха по домовете си

...
Най-голямата заплаха е радикализмът.Чуждестранните терористи се върнаха по домовете си
Коментари Харесай

Ирит Лилиан - за културата, образованието и радикализма

Най-голямата опасност е радикализмът.Чуждестранните терористи се върнаха по домовете си в Европа, сподели в „ Хоризонт до обед “ посланикът на Израел у нас Ирит Лилиан :

Най-голямата опасност е радикализмът. Факт е, че имаме хора, които са радикализирани по разнообразни способи, които живеят измежду нас. Понякога е доста мъчно да ги идентифицираме. Тези хора са подтикнати от извънредно зли сили, които могат да създадат доста зло. Нашата съществена роля е да застанем против този радикализъм, да го идентифицираме авансово, да го дерадикализираме и дяа влагаме доста повече в обучение, в просвета, да сме сигурни, че хората не са изложени на изкушението да се радикализират. Чуждестранните терористи се върнаха по домовете си в Европа, заканите са там.

В изявлението си за „ Хоризонт “ дипломат Лилиан разяснява още израелската есенна културна стратегия, като даде обещание, че тя ще продължи:

Планирахме културна есенна стратегия в България. Не за първа година вършим това Започнахме с танц, израелски групи – танц и спектакъл, които работиха тук с български групи в танцов център „ Дерида “. По-късно преминахме в областта на киното, литературата и в този момент приключваме с музика, само че до края на годината си обещахме, че ще имаме още изненади в областта на културата. Чувстваме се доста привилегировани да дойдат в София всички тези значими фигури в израелската просвета.

Тази седмица в България беше израелският публицист Давид Гросман, притежател на премията „ Букър “ за 2017. Той показа своя разказ „ Един кон влезнал в бар “ в клуб „ Перото “, а екранизацията му по книгата „ Ще бягаш ли с мен “ беше показана в границите на фестивала „ Синелибри “.

Утре вечер израелската певицаЯсмин Леви ще изнесе концерт в Sofia Live Club. В особено изявление за БНР певицата сподели:

Ще донеса със себе си един цялостен житейски път, който съм претърпяла и ще показва репертоар, който показва целия ми живот.

В звуковия файл можете да чуете цялото изявление на Ирина Недева с Ирит Лилиан, в превод на Велина Димова, израелският публицист Давид Гросман, както и изявлението на Жени Монева с Ясмин Леви.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР