Най-голямата верига магазини за офис консумативи и офис мебели в

...
Най-голямата верига магазини за офис консумативи и офис мебели в
Коментари Харесай

Office 1 Superstore планира да стъпи и на други пазари на Балканите

Най-голямата верига магазини за офис консумативи и офис мебели в България Office 1 Superstore показа новия си складово-логистичен център в село Равно поле. От компанията споделят, че това е най-големият логистичен център в сектора за Югоизточна Европа, оборудван с една от най модерните технологии за депозиране в света.

Съоръжението е с повърхност от 8 600 квадратни метра, само че се чака тя да бъде увеличена. По време на представянето Елка Каменова - ръководител на Управителния съвет на Кооперация " Панда ", която през февруари 2018 година закупи всички права върху комерсиалните марки от портфолиото на Office 1 Superstore - съобщи, че закупената от компанията повърхност в е размер на 55 декара, с потенциал за строителство с разгърната повърхност от 24 000 квадратни метра. Плановете са до към този момент издигнатото оборудване да се построи още една част, а зад него - още едно огромно хале. Вероятно е там да се реалокира цялата действия на компанията.

Инвестицията зад новия логистичен център е в размер на над 7 милиона евро, а планът е сертифициран от Българската организация за вложения към Министерство на стопанската система като инвестиция клас А.
 Снимка 449028
Източник:

Конструкцията в Равно поле е на 22 етажа и работи с австрийската новаторска автоматизирана система за депозиране и обработка на поръчки OSR. При поръчка осъвременената система обезпечава автоматизирано пътешестване на боксовете с продукти до складовите адреси и сама насочва продуктите до двамата оператори.

Освен увеличение на продуктивността, системата подсигурява и минимизиране на грешките до 0,1%, изясни още Каменова.

Новият център на Office 1 Superstore обработва и доставя поръчки за всички клиенти и за магазинната мрежа на компанията. В центъра се обслужват и поръчки от електронната платформа за продажби на компанията, както и нейните B2B сътрудници в страната и чужбина.

В базата се поддържат налични 15 000 разнообразни продукта, с което се улеснява бързото обслужване на клиентите. На ден центърът обслужва над 500 поръчки.

Новост е и печатната база на компанията, която също е част от логистичния комплекс. Тя предлага богато портфолио от артикули и услуги за всеки тип клиенти и разполага с последно потомство цифрови машини за щемпел.
 Снимка 449030
Източник:

Каменова изясни още, че зад триумфа на веригата стои едно извънредно мъчно начинание. " Всичко беше заложено на карта - по какъв начин ще се одобри Office 1, по какъв начин ще потръгне тази новаторска инвестиция в България. 21 години по-късно ние съумяхме да разгърнем фантазиите си, тъй като огромна част от плановете бяха чисто мечтателски, и да създадем нещо невиждано за българския пазар - първо да купим от американците марката, показвайки, че сме най-хубави и можем да се оправим по-добре от нашите сътрудници в Европа, както и да създадем най-модерната база в Югоизточна Европа освен в нашия отрасъл, а във всички сектори. След 21 години ние имаме 40% пазарен дял, 80 магазина и няколко разнообразни канала за продажба. Разполагаме и с голям екип от млади и енергични хора ", добави още ръководителят на УС на компанията, стояща зад веригата.

За money.bg Каменова изясни, че компанията разполага с общ личен състав от към 1 100 души, като логистичният център в Равно поле е разкрил още към 30 нови работни места на непрекъснат трудов контракт. Освен тях там работят и други фрагменти - най-вече младежи, които не са на цялостен щат. По думите ѝ през последната година броят на чиновниците на компанията е повишен с към 10%.

На представянето стана ясно още, че компанията разчита на 130 000 клиенти от всевъзможни сфери, даже съперници - мобилни оператори, фармацевтични компании и здравни заведения, вериги петролни компании, банки, огромни търговски вериги, самолетни компании и други.

" За страдание, към момента работейки на дребния пазар в България - единствено 7 милиона съгласно последни данни - ние направихме по този начин, че да разгърнем разнообразни канали за продажба, с цел да може да обхванем по-голям пазарен дял и да стигнем до повече клиенти: развиваме B2B канал за продажби (business to business); търговия на едро, бидейки представители на водещи търговски марки; участваме в публични поръчки по търгове; имаме експорт, което виждаме през идващите години като максимален капацитет за развитие; мрежата от магазини; електронни продажби - електронният ни магазин от ден на ден набира скорост и от ден на ден хора избират този метод за пазаруване; и, несъмнено, пряк маркетинг ", изясни още Каменова. Тя добави, че не желае клиентите да възприемат компанията просто като книжарница или единствено един снабдител на артикули, а като техен сътрудник за цялостни офис решения.

Каменова заяви още, че компанията гледа напред в бъдещето и възнамерява разширение в нови пазари - първоначално към Балканите и Европа, а по-късно евентуално и към Африка и Азия. По думите ѝ Кооперация " Панда " към този момент договаря с възможни сътрудници в прилежащи страни.
 Снимка 449027
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР