Най-голямата в света рекламна агенция - WPP, навлезе в неизследвана

...
Най-голямата в света рекламна агенция - WPP, навлезе в неизследвана
Коментари Харесай

Бъдещето на най-голямата рекламна компания е под въпрос заради вътрешно разследване

Най-голямата в света рекламна организация - WPP, навлезе в неразучена територия в понеделник без своя създател Мартин Сорел, чието овакантяване я оставя без управление във време, в което тази промишленост се трансформира.

Акциите на компанията паднаха с 4%, откакто движещата й мощ от 33 година Сорел напусна поради следствие на борда на компанията по отношение на обвинявания за неприятно ръководство. Повече елементи за това не са известни.

Внезапното овакантяване на Сорел, откакто основава компанията през 1985 година, повдигна въпроси като този дали холдингът може да остане в актуалната си форма с 200 хиляди чиновници в над 400 организации в 112 страни.Ситуацията е източник и на страхове, че без контактите на Сорел компанията може да загуби клиенти и надарените си фрагменти, до момента в който откри нов изпълнителен шеф.Компанията оповестява, че към този момент постът се поема от Роберто Куарта, а отговарящият за цифровите артикули Марк Рийд, както и Ендрю Скот, основен действен шеф за Европа, който дава отговор и за придобиванията, ще поемат оперативното ръководство.
Те наследяват тежка обстановка след оповестените слаби резултати през март, които са най-лошите от началото на рецесията. В това време цялата рекламна промишленост се бори с конкуренцията на " Google " и " Facebook ", които преобладават онлайн рекламния пазар.
Под въпрос в този момент е и моделът, основан от Сорел и следван от други, за образуването на маркетингови групи, които оферират реклама, брандиране, обмисляне и изследване. Причината за това е, че клиентите на рекламните организации се стремят повече към по-гъвкави контакти в цифровата епоха.
Сорел, който сега е на 73 година, няма в контракта си уговорка, която да му не разрешава да стартира рекламен бизнес. По данни на " Ройтерс " той има 1.4% от акциите на компанията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР