Най-голямата в света компания за морски товарен транспорт Мерск (Maersk)

...
Най-голямата в света компания за морски товарен транспорт Мерск (Maersk)
Коментари Харесай

Maersk спира превозите до Русия. TotalEnergies няма да влага капитал в нови проекти в Русия

Най-голямата в света компания за морски товарен превоз " Мерск " ( Maersk ) заяви през днешния ден, че краткотрайно ще спре всички контейнерни транспорти до и от Русия в подтекста на западните наказания против Москва след нахлуването й в Украйна, съобщи Ройтерс. Ембаргото, обхващащо всички съветски пристанища, няма да включва хранителни артикули, медицински и филантропични доставки, посочи " Мерск ". 

Мярката бе предшествана от сходен ход на сингапурската " Оушън нетуърк експрес " (Ocean Network Express - ONE), на немската " Хапаг Лойд ХЛАД.ДЕ " (Hapag Lloyd HLAG.DE) и швейцарската Ем Ес Си (MSC). 

" Тъй като стабилността и сигурността на нашите интервенции към този момент са директно и индиректно наранени от глобите, новите резервации (за транспорт - бел. ред.) от " Мерск " в океана и вътрешността за и от Русия ще бъдат краткотрайно прекратени ", се показва в изказване на " Мерск ". Компанията обслужва направления на контейнеровози до Санкт Петербург и Калининград в Балтийско море, Новоросийск в Черно море и до Владивосток и Восточни на източното крайбрежие на Русия. 

" Мерск " има 31% от съветския пристанищен оператор " Глоубъл портс " (Global Ports GLPRq.L), който ръководи шест терминала в Русия и два във Финландия. Акционери на " Глоубъл портс " са също съветската държавна нуклеарна компания " Росатом " и съветският предприемач Сергей Шискарев. Компанията, чиято централа е в Копенхаген, има към 500 чиновници в Русия. Миналата седмица тя краткотрайно спря работа на всички пристанища в Украйна, където има към 60 чиновници в Одеса, напомня Ройтерс.

Френският енергиен колос " ТоталЕнержи " ( TotalEnergies ) пък разгласи, че повече няма да влага капитал в нови планове в Русия в разгара на войната с Украйна, съобщи Франс прес. Компанията обаче няма да се изтегли от плановете, в които към този момент е вложила, се споделя в известие. Групата показва, че утвърждава обсега и силата на въведените от Европа наказания и ще ги ползва, каквито и да бъдат последствията (които сега се оценяват) за ръководството на активите й в Русия. Тя осъжда военната експанзия на Русия и акцентира, че се активизира да доставя гориво на украинските управляващи и помощ за украинските бежанци в Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР