Най-голямата телекомуникационна компания в Австралия обяви за мащабни уволнения и

...
Най-голямата телекомуникационна компания в Австралия обяви за мащабни уволнения и
Коментари Харесай

Най-голямата телекомуникационна компания в Австралия съкращава 8 000 души

Най-голямата телекомуникационна компания в Австралия разгласи за огромни уволнения и метаморфоза на личния състав в устрема си да редуцира операционните си разноски.

В прессъобщение си Telstra отбелязва, че редуцира щата на сътрудниците си в границите на проектите си за понижаване на разноските.

Ръководството на Telstra показва, че тези ограничения ще спомогнат да се съкратят операционните разноски на компанията с 2,5 милиарда австралийски $ ($1,8 млрд.) до 2022 година.

В момента броят на работещите в компанията е към 32 хиляди души. В подобен случай ограниченията плануват през идващите 4 години щатът да бъде при положение понижен с един на всеки четвърти чиновник.

Австралийската компания също по този начин има желание да продаде част от активите си, както и да отдели от своя състав инфраструктурното си отделение, включващо центъра за предпазване на данни.

За последните няколко години най-голямата телекомуникационна компания в Австралия загуби над половината от своята пазарна капитализация. Борсовите котировки на Telstra в сегашния миг се намират покрай историческите минимуми, регистрирани през 1998 и 2010 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР