Най-голямата сила в италианския парламент наклони везната към номинирания за

...
Най-голямата сила в италианския парламент наклони везната към номинирания за
Коментари Харесай

Марио Драги спечели подкрепата на „Пет звезди“

Най-голямата мощ в италианския парламент наклони везната към номинирания за министър председател Марио Драги, като му обезпечи необятна междупартийна поддръжка в дните, в които се готви да образува държавно управление.

Членовете на Движение „ Пет звезди “ гласоподаваха онлайн с 59% в поддръжка на някогашния началник на Европейската централна банка при въпрос дали желаят да поддържат ръководено от Драги държавно управление, което ще сложи акцент върху зелените политики, написа Bloomberg.

Той към този момент построи парламентарно болшинство след два кръга договаряния и се чака да рапортува на президента Серджо Матарела още тази седмица. Сред подкрепилите го обединения са лявоцентристката Демократическа партия и Северната лига на Матео Салвини.

В диалозите си с партийни водачи Драги сложи измежду целите си противодействието на пандемията, акцията за имунизация, съживяването на стопанската система на страната със средствата от пакета за възобновяване на Европейския съюз, както и общ бюджет за еврозоната.

От числова позиция Драги не се нуждае от поддръжката на „ Пет звезди “, само че тя ще му разреши да реализира необятен консенсус в целия политически набор. Съоснователят Бепе Грило бе измежду призоваващите за поддръжка на новия министър председател.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР