Най-голямата пукнатина е в самите управляващи. Виждаме един доста разнопосочен

...
Най-голямата пукнатина е в самите управляващи. Виждаме един доста разнопосочен
Коментари Харесай

Калфин попиля Киро: Най-голямата пукнатина! Посещението в Киев е политически пиар

Най-голямата цепнатина е в самите ръководещи. Виждаме един много разнопосочен хор с разнообразни И много постоянно противоположни отзиви. Това съобщи пред Би Ти Ви някогашният обществен и външен министър Ивайло Калфин.

Според него всяко субсидиране – дали ще е понижаване на Данък добавена стойност или таван на цените облагодетелства хората с по-високи приходи, тъй че това не е най-хубавият ход за излизане от рецесията.

Относно предлагания от Българска социалистическа партия таван на цените, той съобщи: „Не знам по какъв начин тъкмо това нещо се ползва на процедура. Според мен колкото по-големи облаги, толкоз по-големи налози, което е добре за страната. Субсидирането или таваните на цените, отново споделям, е политика в отбрана на тези с по-високи доходи“.

„Хубаво е в тази обстановка да се премисли няколко месеца напред какво ще се случи. Тези, които са взели огромни заеми, ще стартират да изпитват огромни усложнения при погасяването им. И второто нещо – с течение на времето при поддържане на висока инфлация, ще се задълбочават от ден на ден проблемите. Не би трябвало да си вършим илюзии, че някой може да компенсира напълно „ефекта“ от инфлацията. Така или другояче това ще е един тежък интервал за държавата“, добави той.

Ивайло Калфин съобщи, че Планът за развиване не е решение, по-скоро основава още една въпросителна.

Той разяснява и идната аудиенция в Киев на български политици, отпред с премиера Петков: „Толкова по-зле ще приказва за ръководещите, в случай че те чакат да отидат в Киев, с цел да видят какво се случва в Украйна. Посещението в Киев е значимо, с цел да се покаже взаимност към украинското държавно управление, само че не и за вътрешнополитически пиар“.

„Много ми е забавно да знам по още какъв брой въпроса се двоуми министър председателят, само че оръжията за Украйна са много измислена тематика. Ако погледнете сега, износът на муниции е много по-голям. Т.е. той към този момент се изнася за Украйна – дали през Полша или други европейски страни, само че по този начин или другояче стига до там. Според мен това е едно мъничко листо, с цел да се прикрие по-големия срам“, означи Калфин.

Относно тридневната аудиенция на външния украински министър Кулеба, той съобщи: „Продължителното му престояване би трябвало да отдадем значително на логистичната страна. Натискът за експорт на оръжие за мен още веднъж е фиктивен. Ние нито можем да изнесем противоракетната си отбрана, нито няколкото изтребителя, които имаме. Производството на българската военна промишленост, имам съмнения, още веднъж споделям, отива нам“.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР