Най-голямата пукнатина е в самите управляващи. Това, което очакват хората

...
Най-голямата пукнатина е в самите управляващи. Това, което очакват хората
Коментари Харесай

Калфин с остра критика: Посещението на Кирил Петков в Украйна се използва за вътрешно-партийни цели

Най-голямата цепнатина е в самите ръководещи. Това, което чакат хората от държавното управление е да имат консолидирана политика. Това съобщи някогашният обществен министър Ивайло Калфин пред БиТиВи.

По думите му се вижда разнопосочен хор с разнообразни и противоположни хрумвания във властта. Калфин чака нулевото Данък добавена стойност, което обмисля да вкара държавното управление да има кратковременен резултат върху цените на плодове, зеленчуци, самун, ток и гориво, само че това нямало да се отрази върху покупателната стойност. Това не е най-хубавото решение за омекотяване на резултатите от рецесията, уточни Калфин.

Субсидирането и таваните на цените са в отбрана на хората с високи приходи, добави той и разяснява, че намаляването на Данък добавена стойност понижава цените, само че не значи по-добро ползване. При висока инфлацията ще се задълбочават от ден на ден проблемите и ще се вдигнат лихвите. След няколко месеца ще има доста мощна потребност от подкрепяне, предизвести Калфин.

Според него държавното управление би трябвало да подкрепя най-затруднените хора като ограничи цените за ползване на сила до несъмнено ниво. Държавата след няколко месеца ще има доста по-малко шансове за влияние, посочи Калфин.

Той уточни, че Планът за възобновяване и резистентност не е решение пред ръководството, а въпросителна за това по какъв начин ще получим националното финансиране.

За изпращането на военна помощ на Украйна, Калфин уточни, че толкоз по-зле за ръководещите, в случай че чакат да отидат в Киев, с цел да схванат какво се случва. Те би трябвало да имат позиция, само че тя не би трябвало да се употребява за вътрешнополитически цели някой да се разбере с някого, добави той.

Според него всички партии е редно да изпратят човек с българската делегация в Украйна, с цел да покажат консолидация във властта.

По отношение на визитата на украинския външен министър Дмитро Кулеба, Калфин съобщи, че натискът за експорт на оръжие е фиктивен спор. Според него и сега България експортирала доста оръжие, въпреки и не за Украйна по документи, само че някогашният български външен министър допусна, че то отива там.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР