Най-голямата промяна винаги се случва тогава, когато следваме добрия пример. А

...
Най-голямата промяна винаги се случва тогава, когато следваме добрия пример. А
Коментари Харесай

Новите идеи в „Ти и Lidl за нашето утре“

Най-голямата смяна постоянно се случва тогава, когато следваме положителния образец.  А когато положителният образец идва от огромни компании и марки, на които се доверяваме всекидневно, може да бъдем сигурни, че вдъхновението ще стигне до повече хора.

На 28 юни 2023 година екипът на Edna.bg имаше опцията да се запознае с следващото начинание на Лидл България, обвързвана с грижата за едно по-добро бъдеще. Лидл България анонсира трансформацията на най-голямата си обществено виновна инициатива  „ Ти и Lidl за по-добър живот “.

Инициативата на Лидл се провежда от 2017 година насам в партньорство с Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ и Български дарителски конгрес , като финансира с общ фонд от 915 000 лв. 119 вдъхновяващи цивилен проектa в региона на образованието, околната среда, културата и историческото завещание.

„ За пет издания „ Ти и Lidl за по-добър живот “ потвърди, че бизнесът и гражданският бранш могат освен да работят ръка за ръка, само че и да реализират същинска смяна в метода на живот на хората. “, каза  Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

С взор в бъдещето, Лидл именуват  обновената си стратегия „ Ти и Lidl за нашето на следващия ден “ , с което не престават да финансират обществено значими цивилен планове. Подкрепяйки гражданския бранш, Лидл способства хората да водят по-качествен и пълностоен метод на живот в цялата страна.

На събитието присъства  доктор Иванка Шалапатова, министър на труда и обществените политики . Тя означи, че от ден на ден компании си дават сметка, че най-голяма възвръщаемост имат вложенията, които покачват качеството ни на живот. В този смисъл тя поздрави Лидл България за направените нововъведения по програмата си , както и за приобщаването на медиите и младежите, с което се реализира прогрес във връзка с превъзмогване на неравенствата в обществото.
 d
Според  Теодора Бакърджиева, изпълнителен шеф на Българския дарителски конгрес , Лидл от години уголемява смисъла на корпоративната обществена отговорност и показва осъзнато решение да  демонстрира отговорност  не просто към дарителски стратегии, а става част от процеса на постигане и взимане на значимите решения, както и проучва изводите от  целия развой . А това познание и запас се споделят намерено с всички, което го прави още по-ценно,  с цел да получим информация за настоящите настройки и потребности на обществото.

За да трансформират програмата си в интерес на обществото, от Лидл организират изследване на настройките и потребностите на локалните общности и неправителствените организации, както и допитване до институции и медии по отношение на  актуалните национални цели и провокации.

Проучването цели да стане ясно каква е ефективността на самодейността „ Ти и Lidl за по-добър живот “, както и да набележат новите области, които да станат част от трансформацията. 
 d
В сърцевината на трансформацията е разширението на броя на областите. Новата категория на финансиране -  #BeFair , е ориентирана към планове за социална справедливост и тъждество , а областта  #BeActive  адресира начинания, свързани с активния метод на живот. Тя ще обгръща както дейности за възстановяване на физическото здраве, по този начин и такива, разрастващи гражданската интензивност и възстановяване на публичната среда. Специална нова категория под името #BeVocal ще поддържа медийни и журналистически планове, с цел да подпомогне  популяризирането на гражданската сила  в страната и положителните образци. Тя се реализира в партньорство с Асоциацията на европейските журналисти–България. Традиционно Лидл България ще продължи да поддържа и цивилен хрумвания, ориентирани към запазване на околната среда - #BeGreen , и скъпите ни просвета и историческо наследство -  #BeLocal .

За първи път програмата отваря порти и за планове на младежи под 18-годишна възраст.  Целта е да се даде по-голяма публичност и поддръжка за новаторските хрумвания на младото потомство.

Промените в самодейността обгръщат още методологията, интервала на осъществяване, фонда и образната ѝ еднаквост. От тази година  фондът ще се събира през есента, а Лидл България ще подарява 5 стотинки за всеки касов бон в своите магазини сред 18 септември и 18 октомври . Така в действителност всеки клиент ще може да оказва помощ, до момента в който пазари, като е значимо да се подчертае, че  жителите няма да заплащат в допълнение при извършване на покупки . Лидл прави дарението като част от своята корпоративна дарителска стратегия.

В рамките на трансформацията Лидл България стартира  , която ще служи за деен разговор както с гражданския бранш, институции и медии, по този начин и с клиентите на компанията и необятната общност. Новата  ще дава информация за самодейността, осъществените планове, настоящи вести, както и сполучливи образци от към този момент финансираните хрумвания.

Възможността за кандидатстване за финансиране ще е в интервала 18 септември и 28 октомври.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР