Най-голямата партия в Европейския парламент - консервативната Европейска народна партия

...
Най-голямата партия в Европейския парламент - консервативната Европейска народна партия
Коментари Харесай

Роберта Мецола с най-голям шанс да стане кандидатурата на ЕНП за председател на ЕП

Най-голямата партия в Европейския парламент - консервативната Европейска национална партия - ще издигне през днешния ден своя претендент за поста на ръководител на Европейския парламент.

С най-големи шансове да бъде номинирана е малтийският евродепутат и първи заместник-председател на ЕНП Роберта Мецола, написа БНР.

“За мен е чест да бъда един от номинираните за президент на Екологичен потенциал. Втората половина от мандата ще бъде решаваща за бъдещето на Парламента и на нашия европейски план - и аз съм подготвена да изиграя своята роля в този развой “, написа тя преди 2 дни на страницата си във Facebook. 

Другите двама претенденти са австрийският заместник-председател на ЕНП Отмар Карас и депутатът от Нидерландия Естер де Ланге.

Кандидатурата на Мецола среща отпор от страна на немските християндемократи, а евродепутатите от Източна Европа стачкуват, че нямат представители на високи позиции в политиката на Европейски Съюз.

Настоящият ръководител на Европейския парламент е италианецът Давид Сасоли от партията на европейските социалисти, който бе определен на 3 юли 2019 година за две години и половина.

През втората половина на мандата на Екологичен потенциал ръководителят ще бъде представител на консерваторите от ЕНП.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР