Най-голямата криптовалута Bitcoin продължава да поскъпва, като във вторник премина

...
Най-голямата криптовалута Bitcoin продължава да поскъпва, като във вторник премина
Коментари Харесай

Възраждането на Bitcoin продължава

Най-голямата криптовалута Bitcoin продължава да нараства, като във вторник мина границата от 8000 $ за първи път от 2 месеца, което докара до възкръсване измежду цифровите валути, подложени на напън през огромна част от годината.

Криптовалутата гравитира към психическата граница от 8000 $, като в ранния следобяд даже приближи 8100 $. Тя се повиши с над 10.5% през последната седмица и с съвсем 2200 $ (близо 37%) в последния месец, демонстрират данните на Coinbase, обнадеждавайки криптоентустиастите. Това се отрази положително и на главните й съперници Ether, Litecoin и Ripple, които също се покачиха, по данни на Bloomberg.

С последните облаги общата стойност на криптовалутите в света още веднъж се приближава до 300 милиарда $, гонейки по пазарен дял финансовата компания Visa, демонстрират ​​данните на Coinmarketcap.com. Bitcoin обаче към момента остава с съвсем 60% по-евтин от рекордната си стойност от близо 20 000 $ през декември.

" Бяхме в ниски равнища през последните 6 месеца, тъй че това в действителност е веднъж, който се изкачва нагоре. Времето постоянно е мъчно да се предскаже, само че мисля, че сме при започване на непрекъснат бичи пазар ", съобщи пред Bloomberg Тимъти Там, изпълнителен шеф на CoinFi, компания за разбор на данни, свързани с криптовалути.

Плановете на BlackRock

Съдбата на Bitcoin и други цифрови валути се прекатурна през юли след отчет, че най-големият управител по активи в света - BlackRock е образувал екип, който да изследва способи да се възползва от криптопазара и базовата му блокчейн технология. Bitcoin се повиши с съвсем 30%, откогато новината беше оповестена за пръв път.

Оптимистичните настройки се ускоряват и откакто производителят на машини за копаене на криптовалути Bitmain приключи нов кръг на финансиране, набирайки 300-400 млн. $, а пазарната й стойност се увеличи до 12 милиарда $.

Криптовалутите претърпяват сложна година, като промишлеността се бори с потока от неприятни вести, като все по-затегнатия регулаторен надзор по света, както и опасенията за сигурността, подбудени от постоянните хакерски офанзиви на криптоборсите.

Киберпрестъпниците източиха виртуални валути за съвсем 500 млн. $ от японската борса Coincheck през януари, а през юни 2 корейски криптоборси също станаха жертва на хакерски офанзиви.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР