Най-голямата компания за добив на уран в света Kazatomprom се

...
Най-голямата компания за добив на уран в света Kazatomprom се
Коментари Харесай

Най-голямата компания за добив на уран търси начини да заобикаля Русия

Най-голямата компания за рандеман на уран в света Kazatomprom се стреми да усили потенциала на своя различен корабоплавателен маршрут, който заобикаля Русия, с цел да смекчи рисковете от това да бъде наранена от евентуални наказания, съобщи Ройтерс, базирайки се на известие на казахстанската държавна компания.

Казахстан, който е без изход на море, обичайно транспортира множеството от основните си артикули за експорт, измежду които нефт, през Русия. Kazatomprom съобщи, че е доставял артикули през съветското пристанище Санкт Петербург през третото тримесечие без проблеми.

„ Въпреки това Транскаспийският интернационален транспортен маршрут (TITR), който компанията сполучливо употребява като различен маршрут от 2018 година насам, оказва помощ за намаляване на риска от недостижимост на главния маршрут по някаква причина “, се споделя в изказване на компанията.

Маршрутът минава от Казахстан през Каспийско море до Азербайджан и по-късно Грузия, откъдето продуктите могат да се доставят през черноморските пристанища.

Kazatomprom има утвърдена годишна квота, която му разрешава да транспортира общо до 3500 тона уран от своите казахстански мини през TITR, се показва в известието. Kazatomprom и неговите взаимни предприятия обаче са произвели към 5400 тона през третото тримесечие.

„ Компанията работи за увеличение на лимита на квотата и комуникира със своите „ джоинвенчър " сътрудници, с цел да разбере дали те избират да не получават дял от по открития маршрут, който минава през пристанището на Санкт Петербург “, се споделя още в известието.

Kazatomprom съобщи, че сега има доставка за западните пазари по TITR, която чака консолидация в грузинското пристанище Поти.

Съществува  риск от закъснение на доставките, когато нуклеарният материал е благосъстоятелност на сътрудниците в взаимното дружество на Kazatomptom, защото „ управляващите на директната страна желаят избрани детайлности за пратката и обвързваните с нея документи “, се споделя в известието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР