Най-голямата италианска енергийна компания Eni подписа с катарската държавна компания

...
Най-голямата италианска енергийна компания Eni подписа с катарската държавна компания
Коментари Харесай

Италианската Eni си осигури втечнен газ за 27 години напред, кой е доставчикът

Най-голямата италианска енергийна компания Eni подписа с катарската държавна компания QatarEnergy 27-годишно съглашение за доставки на до 1 милион тона полутечен природен газ (LNG) годишно от Катар за Италия, заяви QatarEnergy.

Съгласно съглашението, втечненият природен газ ще бъде доставян до плаващото оборудване за предпазване и регазификация FSRU Italia, ситуирано в пристанището Пиомбино в италианския район Тоскана.

Доставките на полутечен газ се чака да стартират през 2026 година и ще се реализират от взаимното дружество сред QatarEnergy и Eni, която пък има дял в плана за разширение на катарското находище North Field East (NFE).

Eni е сътрудник в плана за разширение на NFE с потенциал от 32 милиона тона годишно, с дял от 3,125%.

Във връзка с доста дълготрайното съглашение министърът на енергетиката на Катар и в същото време оглавяващ QatarEnergy, Саад Ал-Кааби разяснява, че " партньорството с Eni докара до ползотворни резултати, в това число доставки на полутечен природен газ през терминала за полутечен газ Fluxys в белгийското пристанище Зебрюге, както и до планове за изследване и рандеман на газ на разнообразни места по света ".

По думите на катарския министър, от 2009 година катарски полутечен газ се доставя на терминала " Адриатик " в северната част на Адриатика, осигурявайки повече от 10% от потребностите на Италия от природен газ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР