Най-голямата икономика в света нарасна значително по-бързо от очакваното в

...
Най-голямата икономика в света нарасна значително по-бързо от очакваното в
Коментари Харесай

Добри новини за САЩ, тъй като растежът показва изненадващ скок

Най-голямата стопанска система в света набъбна доста по-бързо от предстоящото в края на 2023 година, което прави рецесията все по-малко евентуална.

Съединени американски щати видяха неочакван подтик за своята стопанска система с новината, че брутният вътрешен артикул (БВП) на страната е повишен с годишен ритъм от към 3,3% от октомври до декември.

Цифрата, която преглежда производството на артикули и услуги в Съединени американски щати, беше доста по-висока от прогнозите от 2%, макар че е по-ниска от резултата от 4,9%, регистриран през юли до септември.

Брутният вътрешен продукт за цялата година доближи 2,5%, което е нарастване по отношение на 1,9%, следени през 2022 година, разкри Министерството на търговията на Съединени американски щати.

Счита се, че потребителите са основният мотор зад мощния напредък доклад, като разноските им нарастват с 2,8% годишен ритъм през последното тримесечие на 2023 година

Инфлацията в Обединеното кралство ненадейно се увеличи от облеклата, алкохола и тютюна Риск от инфлация, защото офанзивите в Червено море повиша...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР