Най-голямата икономика в Европа имаше тежка година: германският БВП се

...
Най-голямата икономика в Европа имаше тежка година: германският БВП се
Коментари Харесай

БВП на Германия се сви през 2023 г., тъй като индустриите накуцваха до края на годината

Най-голямата стопанска система в Европа имаше тежка година: немският Брутният вътрешен продукт се сви с 0,3% през 2023 година, съгласно публични данни.

Ръстът на Брутният вътрешен продукт на Германия за цялата година е намалял с 0,3% през 2023 година, което е спад от ревизираните 1,8% през 2022 година, съгласно нови данни от Федералната статистическа работа на страната.

Цифрата подхожда на мрачните прогнози през предходната година, като упованията, че тя ще бъде единствената огромна международна стопанска система, която ще се свие през 2023 година, и бележи първия годишен стопански спад на Германия от началото на пандемията от Коронавирус през 2020 година

Векогашната мощ на Европа, Германия мощно страдаше от непрекъснато високата инфлация през цялата година, дружно с растящите лихвени проценти, които се отразиха върху интензивността и търсенето в страната. Отслабването на интернационалната търговия поради забавяне на международната стопанска система също напусна немската стопанска система.

Инфлацията в Германия се увеличи до 3,7% през декември...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР