„Най-голямата грешка е да допуснеш субективен момент в работата си.

...
„Най-голямата грешка е да допуснеш субективен момент в работата си.
Коментари Харесай

Министър: Въпреки че човекът почина, получих удовлетворение

„ Най-голямата неточност е да допуснеш индивидуален миг в работата си. Трябва да се съблюдава протокола, с цел да бъдеш ефикасен, без значение кой е пациента. Допуснеш ли индивидуален миг, рискуваш да сгрешиш”, съобщи в предаването „ Здравей, България” по NOVA министърът на опазването на здравето доктор Николай Петров.

Обвиниха шефа на столичната Здравна каса, карала чиновници да преправят протоколи

"Пирогов " над лимита, задава ли се лекарски митинг

Облян в кръв на прага на „ Пирогов”, няма кой да помогне

Уволнения в "Пирогов " след умрял пациент и обиди

Преди седмица той реанимира човек, примрял пред Министерството на здравеопазването.

Д-р Петров даже се качва в колата за спешна помощ и оказва помощ на незабавния екипа. „ Линейката беше прелестно съоръжение, а сътрудниците си свършиха работата прекрасно”, сподели здравният министър. Все отново пациентът по-късно умрял.

„ Интересното в тази история е, че от това аз изпитах душевно задоволство. Въпреки че индивидът умря, Бог да го елементарни! Т.е занимах се с професионална работа, от която получих удовлетворение”, разяснява здравният министър.

Петров уточни, че медиците са длъжни да работят по правилник даже, когато това опонира на човещината. „ А тези регламенти не постоянно са приятни като резултат”.

Така той разяснява отхвърли на лекари от УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов” да оказват помощ на ранен мъж на метри от болничното заведение.

Относно случаите, в които на пациенти е отказвана помощ в няколко лечебни заведения Петров съобщи, че няма ясно написан правилник, в случай че един пациент е зле, къде да бъде закаран и кой ще се заеме с него. „ Това може да бъде регламентирано, само че с много необятен консенсус”, сподели министърът.

Проблемите в лечебните заведения във Враца и Ловеч доктор Петров разяснява по този начин: „ Лечебните заведения, които се ръководят добре, не стигат до тези проблеми”.

„ Има застрашени лечебни заведения. Вземаме мерки”, добави още здравният министър, във връзка с риска от банкрут на здравни заведения.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР