Най-голямата глобална компания за производство и търговия на безалкохолно Кока-Кола

...
Най-голямата глобална компания за производство и търговия на безалкохолно Кока-Кола
Коментари Харесай

Кока-Кола планира да съкрати 4000 служители и да извърши мащабно реструктуриране

Най-голямата световна компания за произвеждане и търговия на безалкохолно Кока-Кола заяви, че ще свие на половина своите оперативни звена и ще предложи преустановяване на контракта по взаимно единодушие на 4000 свои чиновници по целия свят, съобщи Ройтерс. Такива оферти ще получат чиновници на компанията в Канада, Съединени американски щати и Пуерто Рико. Кока-Кола разгласи, че възнамерява да заплати сред 350 и 550 млн. $ за компенсации за чиновниците.

В момента компанията има 17 индустриални звена по свята, като съгласно проектите за реструктуриране на бизнеса в бъдеще ще останат единствено 9 от тях.  

Кока-Кола означи спад от 28% на продажбите през второто тримесечие на 2020 година заради ограниченията против разпространяването на ковид. Бизнесът на компанията беше мощно ударен от затварянето на заведенията за хранене, кино салоните, спортните центрове, игрища и други.

По данни на компанията към края на 2019 година в нея са работили 86 хиляди души, което е с над 40% по-малко от броят им през 2012 година, когато те са 150 хиляди души.  

Акциите на компанията се търгуват за 48 $, което е към момента близо 20% по-малко спрямо пика на цената й от началото на март тази година, преди оповестяването на световната пандемия от ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР