Най-голямата германска петролно-газова компания Wintershall след дълги колебания реши да

...
Най-голямата германска петролно-газова компания Wintershall след дълги колебания реши да
Коментари Харесай

Газпром опустоши сметките на германската компания Wintershall

Най-голямата немска петролно-газова компания Wintershall след дълги съмнения реши да напусне Русия, само че съветският й съучастник " Газпром " съумя да я ограби с близо 2 милиарда евро, разкрива обява на Financial Times. Информацията е позована на изпълнителния шеф на Wintershall Dea Марио Мерена.

През по-голямата част от предходната година Мерена се опитваше да оправдае наличието на немската компания в Русия, както и обстоятелството, че тя е една от последните западни компании, които не престават да добиват съветски петрол и газ след нападението против Украйна. Wintershall Dea е дъщерна на BASF.

Мерена отбелязва, че в последна сметка компанията напуща Русия, само че съветският държавен тръст " Газпром " е взел под собствен надзор взаимните предприятия им предприятия в Сибир и е източил  общите им банкови сметки. Така Wintershall Dea  е изгубила близо 2 милиарда евро налични средства.

Собственикът BASF съобщи, че дъщерната му компания е " изгубила фактическото си въздействие " върху своите газови залежи в Русия и че групата е „ отписала “ 7,3 млрд евро по отношение на решението на Wintershall да се изтегли, както и че чистите загуби за предходната година  възлизат на 1,4 млрд евро.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР