Най-голямата галерия за изкуство отвори врати в Пловдив в годината

...
Най-голямата галерия за изкуство отвори врати в Пловдив в годината
Коментари Харесай

Откриха най-голямата галерия за изобразително изкуство в Пловдив

Най-голямата изложба за изкуство отвори порти в Пловдив в годината на Европейската столица на културата след продължителна правосъдна сага и незабавна реорганизация на постройката. Новата арт пространство е част от креативния квартал „ Капана ".

Сградата на емблематичния някогашен магазин „ Детмаг " към този момент е новото пространство за просвета, откакто община Пловдив съумя да се контракти с частните притежатели.
Иван Тотев - кмет на община Пловдив: 1000 квадратни метра имаме тук, само че по-важното е, че това е проблем, който община Пловдив повече от 19-20 години се занимава в него.
Един милион лв. са отделени за ремонт на постройката. Първата галерия в новата изложба „ Капана " е с произведения от фонда на общината. Сред показаните създатели са Енчо Пиронков, Йоан Левиев, Георги Божилов, Димитър Киров и Атанас Згалевски.

Красимир Линков - шеф на Градска художествена галерия- Пловдив: Tака успяхме повече от 110 картини живопис да покажем в тази експозиция.арх. Петко Костадинов - създател на плана за реорганизация: Инсталациите са неповторими в тази изложба, тука има неща, съоръжения, които покриват международните стандарти за мокрота, температура и осветяване. Всички тези неща са спазени съвършено.
Следващата галерия в галерията ще бъде интернационална, а част от нея ще бъде експонирана в новата зала на пловдивските художници, която скоро следва да бъде открита.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР