Най-голямата бизнес асоциация в Турция призова правителството на президента Реджеп

...
Най-голямата бизнес асоциация в Турция призова правителството на президента Реджеп
Коментари Харесай

Турска бизнес асоциация призова Ердоган да се завърне към „правилата на икономическата наука“

Най-голямата бизнес асоциация в Турция прикани държавното управление на президента Реджеп Тайип Ердоган да се откаже от основаната на ниски лихви парична политика, която докара до срив на лирата, и да се завърне към „ разпоредбите на икономическата просвета “, съобщи Ройтерс.

Лирата падна до рекордно ниско ниво от 17 лири за един щатски $ в петък на фона на опасенията от серпантина на инфлация поради спорната икономическа политика, преследвана от президента Едоган. В четвъртък Турската централна банка за трети следващ месец намали главния си лихвен %, като той към този момент е на равнище от 14%.

Валутата на източната ни съседка е изгубила към 55% от цената си от началото на годината, като единствено за последните 30 дни е регистриран спад от 37%.

В изказването си ТЮСИАД /Дружеството на турските индустриалци и бизнесмени/ предизвести държавното управление за отрицателните последствия от политиката на ниски лихви, като добави, че икономическите усложнения вредят на бизнеса и жителите.

„ В резултат на неустойчивостта, която изпитваме напоследък, стана ясно, че задачите, заложени при сегашната икономическа стратегия, няма да бъдат реализирани “, се показва в изказването.

Оттам показват, че се е основала „ среда на съмнение и неустойчивост “ и че този стопански модел рискуве да провокира „ доста по-големи “ проблеми в бъдеще.

„ Дори износът, който следваше да е най-облагодетелстван от това, търпи негативи от новата среда “, написа още в декларацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР