Най-голямата банка в света - китайската ICBC проучва потенциал за

...
Най-голямата банка в света - китайската ICBC проучва потенциал за
Коментари Харесай

Най-голямата банка в света обмисля инвестиции у нас

Най-голямата банка в света - китайската ICBC изследва капацитет за вложение у нас. Представители на финансовата институция идват в България по покана на зам.-министъра на стопанската система Александър Манолев

България е една от страните, в които нямаме осъществени огромни планове и имаме интерес за разширение активността си в този район, означи Шимон Островски. шеф в ICBC и ръководител на инструмента SINO

По думите му банката се интересува от планове на стойност над 50 млн. евро и е подготвена и да влага и в инфраструктурата на страната.

Зам.-министър Манолев акцентира, че в България има редица вложители, които възнамеряват нова или уголемяват съществуващата си интервенции и сходно вложение може да има значимо значение за ускорение на желанията им.

В момента в страната се осъществят и редица значими инфраструктурни планове, за които също може да се разиска стратегическо партньорство. „ Страната ни е политически постоянна, като макроикономическите ни резултати означават стабилно нарастване, а растежът на Брутният вътрешен продукт е над междинния за Европейски Съюз ”, сподели Александър Манолев.

Той добави, че с помощта на тези резултати се следи повишен инвеститорски интерес, включително и за огромни планове.

Индустриалната и комерсиална банка на Китай (ICBC) е най-голямата в света банка в класацията по пазарна капитализация, депозит на клиенти, облага и стойност на марката. Банката дава всеобхватни финансови артикули и услуги на 5,77 милиона корпоративни клиенти и 520 милиона персонални банкови клиенти по силата на дистрибуторската мрежа, състояща се от 16 939 локални институции, 412 задгранични институции и над 1 608 кореспондентски банки по света, както и посредством електронното банкиране.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР