Най-голямата банка в Европа HSBC Holdings пуска приложението за потребителско

...
Най-голямата банка в Европа HSBC Holdings пуска приложението за потребителско
Коментари Харесай

Банка №1 в Европа пуска приложение с подобни функции като на Revolut

Най-голямата банка в Европа HSBC Holdings пуска приложението за потребителско финансиране Zing, предават международните медии. Новото приложение предлага сходни функционалности като тези на приложението Revolut, както и на Wise Payments.

Чрез приложението си за финансови услуги Zing HSBC Holdings евентуално се пробва да се бори с възходящата конкуренция, пред която е изправен колосът от по-малките съперници.

Комбинираните доходи на фирмите Revolut и Wise Payments надвишиха 1,6 милиарда английски лири, или 2 милиарда $, през последната им фискална година, с помощта на скока на потребителските разплащания.

Приложението е налично за iOS и Android. Според Bloomberg, HSBC ще го пусне в Обединеното кралство, а през идващите дни си в други страни. Банката участва на десетки пазари по света.

Zing разрешава на потребителите да държат средства в до 10 валути. Въпреки че се ръководи от HBSC, приложението не е банка, а по-скоро работи като " институция за електронни интервенции ".
 HSBC вкарва blockchain в пазара на злато
HSBC вкарва blockchain в пазара на злато

Кюлчетата се трансформират в токени

Освен опцията за запазване на финанси, Zing предлага и функционалности за парични преводи. Приложението разрешава на потребителите да правят трансгранични заплащания в до 30 валути.

HSBC към този момент предлага сходни услуги за парични преводи посредством набор от услуги, наречени Global Markets. Те обаче са налични единствено за консуматори, които имат сметка в банката. Zing не няма такова условие, с цел да бъде употребявано, което.

Ако Zing се окаже различим измежду огромна част от потребителите, банката може да усили функционалностите, които предлага при стартирането, като добави още услуги за потребителско финансиране. Това би дало опция за банката да монетизира потребителската база на приложението. Подобна тактика за растеж на приходите е призната от Revolut.

Revolut усилва обсега си с към 30 000 нови консуматори всяка седмица.

Приложението Wise, различен съперник на Zing, също бележи бърз напредък. Приходите на компанията се повишиха с 25% на годишна база.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР