Най-голямата авиокомпания в Близкия изток, Emirates, базирана в емирството на

...
Най-голямата авиокомпания в Близкия изток, Emirates, базирана в емирството на
Коментари Харесай

Emirates Airlines отчете загуба за милиарди заради ковид-ограниченията

Най-голямата самолетна компания в Близкия изток, Emirates, основана в емирството на Дубай, Обединени арабски емирства, претърпя загуби от 5,5 милиарда $ през предходната година заради ограничавания, наложени от пандемията на ковид. Това се показва в известие, оповестено във вторник от въздушния транспортьор на страницата му в Twitter. 

Според изнесените данни през последната година чистата загуба е 5,5 милиарда $, защото приходите са паднали с повече от 66% заради световните ограничавания за пътешестване, породени от ковид. Според Emirates приходите на компанията са намалели с 8,4 милиарда $, а степента на претовареност на пътническите лайнери и товарните самолети е спаднала с 58%, предава ТАСС. 

Авиокомпанията беше принудена да спре всички пътнически полети за няколко седмици през март 2020 година, откакто летищата на ОАЕ бяха затворени заради пандемията, както и прекратяването на директните полети през един от най-натоварените интернационалните транспортни центрове в света - летище Дубай. През 2019 година превозвачът регистрира облага от 288 милиона $. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР