Най-голямата американска телевизия CNN постави Пловдив сред 19-те най-добри места

...
Най-голямата американска телевизия CNN постави Пловдив сред 19-те най-добри места
Коментари Харесай

CNN представи Пловдив като едно от 19-те задължителни места за посещение през 2019 г.

Най-голямата американска телевизия CNN сложи Пловдив измежду 19-те най-хубави места за посещаване през 2019 година Сред другите рекомендации за пътешествия са Крайстчърч (Нова Зенландия), Египет, Фукуока (Япония), Гана, Гранд Каньон (САЩ), Хаваите, Яфа (Израел), Керала (Индия), Лихтенщайн, Лима (Перу), Ню Йорк, Оаксака (Мексико), Оман, Ваймар (Германия).

Известен с руините от римската ера, Пловдив преди време е бил владян от гърци и османци. На кръстопътя сред изтока и запада тук се смесват културни въздействия, открояващи се в забележителности като 600-годишната Джумая джамия и османската Чифте баня от 16. век, в която в този момент са изложени експонати на модерното изкуство, показва CNN, представен от pochivka.blitz.bg..


През летните месеци калдъръмените улици на Пловдив се трансформират в оживена фестивална сцена. През юни и юли фестивалът Opera Open е в разгара си и посетителите могат да заловен оперните спектакли в невероятния Античен спектакъл на града. В хипстърския квартал Капана се организира Капана Фест, който предлага културни развлечения през лятото и есента. Разхождайки се из Kaпaна, ще попаднете на занаятчийски ателиета, нощни клубове и доста други места, където да се потопите в бохемска, спокойна атмосфера, се споделя в обявата.


CNN поучава туристите да не пропущат Римския стадион, издигнат в чест на император Адриан през 2. век сл. Хр., и Форума, където в миналото е бил ситуиран административният център на Пловдив. Най-забележителен от античните реликви е Античният спектакъл, който е възобновен в средата на 20. век и е идеалното място за гледане на едно-две представления.


 
Пловдив е първият български град, определен за Европейска столица на културата, написа пък moderndiplomacy.eu. С цялостна стратегия под мотото „ Заедно ”, 2019 ще донесе нови благоприятни условия за района и интернационална известност за града. Повече от 300 плана са проведени в Пловдив, както и в Южен централен регион на България, а също и в градовете Варна, София и Велико Търново, в това число фестивали и общински планове, структурирани към тематики, свързани с присъщите черти на Пловдив, неговата история, културно завещание и провокациите пред града. От откриването на кирилицата посредством разнообразни изложения, до взаимни театрални постановки със Западните Балкани и ромската и турската общности, посетителите ще имат разнородни действия, в които да вземат участие. на събития на закрито и навън, в това число музика, светлинно и танцово шоу вечерта на 12 януари. Комисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел ще участва на формалната гала по откриването на 12 януари.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР