Най-голям ръст тази година има при румънските туристи, които са

...
Най-голям ръст тази година има при румънските туристи, които са
Коментари Харесай

Най-много румънски туристи са идвали у нас тази година

Най-голям растеж тази година има при румънските туристи, които са посетили страната ни, заяви в „ Седмицата “ на Дарик министърът на туризма Николина Ангелкова. При съветските туристи обаче има спад от 6 %.

" За България туристически пазар номер едно и за първите осем месеца на годината, и за първите три месеца на летния сезон е Румъния - имаме 33 на 100 растеж спрямо предходната година, което в действителност е неповторима цифра. За първите осем месеца има съвсем 990 000 румънски туристи, втори са гърците с над 800 000 туристи, посетили страната ни до края на август, и трети са германците - сред 650 000 и 700 000 души за първите осем месеца на годината. При съветските туристи има спад от 6 на 100 и за първите осем месеца страната ни е посетена от над 400 000 руснаци ", стана ясно от думите на Ангелкова.
Като пояснение за спада, тя уточни: " Това го чакахме още при започване на годината, когато организирахме диалози и с моя сътрудник Олег Сафонов, ръководител на съветската организация по туризъм ". Като причина въпреки всичко тя уточни извънредно конкурентното предложение от пазари като Турция и Тунис. " Този спад от 6 на 100 е нищожен на фона на прираста, който имаме от други пазари като Украйна да вземем за пример - 25 на 100 растеж, Англия - близо 18 % растеж, Полша - към 22 на 100 растеж, Израел - към 20 на 100 растеж ".
 
Приоритет на министерството са и далечните дестинации като Китай, стана ясно още от думите на Ангелкова. „ Туристите, които идват от далечни дестинации, постоянно избират да осъществят посещаване на повече от един пазар. От друга страна, ние имаме ограничаването, обвързвано с неналичието на директни полети, което постоянно се слага като изискване да се посети една дестинация и надлежно с някои от страните - визовите ограничавания. Поради тази причина това, което е позитивно с тези взаимни артикули, е, че ние обсъждаме като първа спирка да бъде страната, която има пряк полет от тези дестинации “, изясни Ангелкова. / Дарик

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР