Най-голям е отливът на немски туристи през летния сезон у

...
Най-голям е отливът на немски туристи през летния сезон у
Коментари Харесай

Най-голям е отливът на немски туристи през летния сезон у нас

Най-голям е отливът на немски туристи през летния сезон у нас. Очакваме туристи от Англия, Израел, Турция, Гърция, Румъния и прилежащите ни страни през зимата. Това сподели служебният министър на туризма Илин Димитров пред Нова ТВ.

Нормално е там, където работата е сезонна да има отлив на фрагменти. Проблемът с вноса на фрагменти е какъв брой коства да дойдат дотук, както и езикът, който приказват и квалификацията, която имат. Аз имам вяра, че българските фрагменти са доста положителни и би трябвало да ги пазим и развиваме, сподели Димитров. 

По данни на Национален статистически институт ние сме с най-ниски заплати в туризма. Там, където сезонът е къс, би трябвало или да се усилят заплатите или да се внесат фрагменти, където не стигат. Там, където е включено изхранване и настаняване заплатите са по-добри, изясни той.

За да имаме сполучлив зимен сезон, хотелите ще кажат какъв брой ще костват нощувките им, само че те им проблем с разходната част - ток, заплати, газ, доста се отопляват и с пелети, изхранването, тъй като всички цени се подвигат. Шоково повишаване би спряло наклонността, която сега е за доста записвания, сподели той. Димитров акцентира, че е значимо да се постави таван на енергоносителите и да се резервира Данък добавена стойност от 9% за бранша, само че акцентира, че това следва да се направи от новия парламент и държавно управление.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР