Най-големият в света завод за целулоза и хартия с капацитет

...
Най-големият в света завод за целулоза и хартия с капацитет
Коментари Харесай

Ето къде пускат в експлоатация най-големият в света целулозно-хартиен комбинат

Най-големият в света цех за целулоза и хартия с потенциал над 600 000 тона подготвена продукция годишно ще бъде пуснат в Уст-Илимск, Иркутска област. Това заяви министъра на горския комплекс на Иркутска област Владимир Читоркин, представен от ТАСС.

" Най-големият е комбинатът за целулоза и хартия в Уст-Илимск на групата " Илим ". Това е към днешна дата, а когато " лентата бъде прерязана " и бъде пуснат в употреба, това ще бъде най-модерното, най-голямото произвеждане в света от този тип. Комбинатът ще бъде открит публично през първото тримесечие на 2023 година ", прецизира Читоркин.

Малко по-рано губернаторът на Иркутска област Игор Кобзев означи, че целулозно-хартиеният комбинат на " Илим " с потенциал над 600 хиляди тона подготвена продукция годишно ще бъде пуснат в употреба още до края на тази година, без значение от настоящата обстановка.

В състава на групата " Илим " влизат трите най-големи завода за целулоза и хартия, два съвременни завода за велпапе и проектантския институт " Сибгипробум ". Предприятията на компанията и до момента създават 75% от цялата целулоза на съветския пазар, 20% от картона и 10% от съветската хартия, а общото годишно произвеждане на целулоза и хартиени артикули на компанията е повече от 3,6 милиона тона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР