Най-големият успех е европейската перспектива за присъединяването на Западните Балкани.

...
Най-големият успех е европейската перспектива за присъединяването на Западните Балкани.
Коментари Харесай

Борисов пред депутатите от Европарламента: Най-големият успех е европейската перспектива за присъединяването на Западните Балкани


Най-големият триумф е европейската вероятност за присъединението на Западните Балкани. Не може да има мир и разцвет на континента, до момента в който цяла Европа не бъде обединена. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на доклада си за Българското председателство в Страсбург. Срещата на върха на 17 май оказа помощ на Атина и Скопие да разрешат разногласието за името, това е исторически миг, с който би трябвало да се гордеем. Вие също доста ни подкрепихте, обърна се Борисов към Европейския парламент.
Със Споразумението за добросъседство сред България и Македония отворихме тематиката за Западните Балкани и дадохме и персонален образец. Ние сме прагматични, работихме доста за свързаността на района, акцентира Борисов. Коридорите 4, 8, 10, жп линиите, пристанищата, ще дадат доста огромен разцвет, съгласуваност и повдигане на Брутният вътрешен продукт на задачите Балкани, освен на Западните, сподели още Борисов.
В доклада си пред депутатите в Страсбург, Борисов означи постигането на 45 съглашение с Европейския парламент „ от 105, които наследихме, още толкоз затворихме в Съвета “, сподели той. „ Постигнахме огромен прогрес “, безапелационен бе той.

В изявлението си министър председателят означи като сполучлива срещата във Варна ЕС-Турция. Той акцентира, че след положителния разговор сред София и Анкара страната ни регистрира нулев миграционен напън.
Отчитаме триумф по един от основните цели за ЕС- миграционната политика. България е затворила 4 от 6 досиета в този бранш в границите на председателството, изясни той.. „ Нашите триумфи са и ваши. По време на председателството търсехме и постигнахме консенсус по привидно неразрешими въпроси “, означи българският министър председател. Като цели, които завещаваме на австрийското председателство Борисов открои – разговорът по Брекзит, политиките против миграционния напън от Африка, тероризмът.
Българският министър председател означи и че страната ни записва невисок външен дълг, важен банков запас и нулев финансов недостиг. „ Показали сме, че сме предан сътрудник и търпеливи по пътя за участие в еврозоната ".
От залата в Страсбург министър председателят изрече признателност на всички механически екипи, преводачи, които са помогнали за сполучливото показване на европредседателството.

Преди да показа резултатите пред евродепутатите, министър-председателят Бойко Борисов беседва с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни.

“Приоритетите, които заложи Българското председателство, успяха”, сподели ръководителят на Екологичен потенциал. Той благодари за положителното съдействие по време на председателството. “Работихме доста сполучливо персонално с теб, твоя екип и министрите”, акцентира Таяни пред премиера Борисов.
“Обещахме при започване на нашето Председателство и това направихме - търсихме консенсус сред страните и институциите, даже и когато имаше огромни противоречия”, сподели министър-председателят. Той изрази убеденост, че тематиката за развиването на страните от Западните Балкани ще остане измежду предпочитаните политики на Екологичен потенциал. “Нашите триумфи са и ваши, тъй като в случай че не работихме дружно, в никакъв случай нямаше да се случат “, акцентира министър председателят. Той подчертава върху значимостта на плановете за инфраструктурна, транспортна и цифрова съгласуваност, акцентирайки, че това ще бъде поръчител за сигурността и мира в района, в това число и по тематиката с миграцията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР