Най-големият тенис комплекс в Пловдив - кортовете на ТК Локомотив

...
Най-големият тенис комплекс в Пловдив - кортовете на ТК Локомотив
Коментари Харесай

Пуснаха на търг кортовете на ТК “Локомотив“

Най-големият тенис комплекс в Пловдив - кортовете на Търговска колегия " Локомотив " Пловдив на ул. " Ясна поляна " до стадион " Пловдив " са пуснати на търг. Заповедта е от 31 август и е подписана от кмета на града Здравко Димитров.
Прочетете още
Желаещите да наемат кортовете ще би трябвало да заплащат по 1135.20 лева наем месечно и да влагат в обекта 3 254 000 лева без Данък добавена стойност.

Срокът за отдаване чартърен на спортния обект е 30 години от датата на сключването на контракта за наем. 

Гаранцията за присъединяване в търга е 8000 лв..

Крайният период за подаването на документите е до 30 септември от 16:00ч. 

Търгът ще се организира на 4 октомври от 10:00ч. в постройката на Община Пловдив на площад " Централен ". 

Преди три години Общината приключи контракта на Търговска колегия " Локомотив " за прилагане въз основата.

Припомняме, че кортовете са най-големите в Пловдив и разполагат с 13 тенис корта - 8 открити клей корта с алена настилка, 3 открити корта с твърда настилка, и зала с 2 тенискорта и естрада със 750 седящи места – всички кортове са проектирани според условията на ITF. Централен червен/клей/корт – с две обособени трибуни с потенциал 1200 седящи места,ВИП ложа с 20 седящи места,както и профилирани уреди за слагане на телевизионни камери. Основната постройка на клуба разполага с две изцяло оборудвани съблекални, кабинет за масаж и оздравителен център с фитнес студио – напълно разполагаем на играчите. Кортовете разполагат и с ресторант и кафене, конферетна зала, административни офиси.

През годините на кортовете са идвали звезди като Ана Иванович, Йелена Янкович, Маркос Багдатис, Григор Димитров, Каролине Вознячки, Виктория Азаренка и доста други, които са взели участие в мачове за Купа Дейвис и Фед къп, само че в последните години на кортовете не са се провеждали срещи от неофициалните тимове съревнования при мъжете и дамите. 

На кортовете се организират мощни интернационалните шампионати за юноши, провеждали са се и мачове за мъже и дами на ITF.

Кортовете са открити през 90-те години от т.нар " Брокери " - починалият Христо Данов и Христо Александров. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР