Най-големият студентски спортен форум в България се проведе за 19-та

...
Най-големият студентски спортен форум в България се проведе за 19-та
Коментари Харесай

Бъдещи лекари от Пловдив в челната тройка на Националните ле...

Най-големият студентски състезателен конгрес в България се организира за 19-та поредна година в курортното населено място Китен. Националните летни студентски игри „ Летен университет 2021” са проведени от Националното посланичество на студентските препоръки и участници в тях са представители на десетки висши учебни заведения от цялата страна. Чрез събитеито се разпространява всеобщия непрофесионален спорт измежду учащите, както и се притегля по-голям брой интензивно занимаващи се със спорт, просвета и обществени действия в университетите.



Участниците от Медицински университет – Пловдив, готови от треньор Недялка Павлова, се класираха в челната тройка по всички дисциплини и завоюваха второ сложно място след Национална спортна академия.

„ С този собствен триумф студентите на МУ-Пловдив потвърдиха, че с изключение на умни и виновни са извънредно дисциплинирани и проведени и с хъс за победа и реализиране на изключителни резултати. Нека триумфите им в спорта да им носят задоволеност и да са тласък за последващи победи в образователната, академичната и спортната сфера.”, обявиха от управлението на Университета.

Специален посетител на формалната гала по закриването на „ Летен университет 2021 “ беше президентът на Република България Румен Радев. По време на събитието бяха отличени студентите - спечелили в девет разнообразни спортни дисциплини – футбол, плажен волейбол, стрийт баскетбол, плажен тенис, плуване – открит басейн, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже и стрийт фитнес.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР