Най-големият производител на стомана в Индия - Тата стийл (Tata

...
Най-големият производител на стомана в Индия - Тата стийл (Tata
Коментари Харесай

Индийска компания е внесла 75 000 тона въглища от Русия през май

Най-големият производител на стомана в Индия - " Тата стийл " (Tata Steel), е внесла 75 000 тона въглища от Русия през втората половина на май, съгласно трима източници от промишлеността и държавното управление, представени от Ройтерс. Сделката идва единствено седмици, откакто компанията даде обещание да приключи връзките си с Русия.

През април " Тата стийл " разгласи, че всичките ѝ индустриални мощности в Индия, Англия и Нидерландия имат различни източници на първични материали и горива и не са подвластни от Русия и добави, че е взела " съзнателното решение да спре да прави бизнес с Русия ".

Въпреки това през май компанията е внесла 75 000 въглища, употребени в стоманодобива, от пристанище Ванино в Русия. От тях 42 000 тона са разтоварени на пристанища Парадип на 18 май, а 32 500 тона - на пристанище Халдия, разкриват два поискали анонимност източника от бранша.

Според представител на " Тата стийл " договорката е била контрактувана преди компанията да реши да спре бизнеса си с Русия. " След отхвърли не са сключвани други покупко-продажби за импорт на въглища от Русия ", уточни той в имейл отговор до Ройтерс.

Индия по този начин и не осъди дейностите на Кремъл против Украйна, а оправда покупките на съветски първични материали с нуждата от диверсификация и гарантиране на сигурността на стопанската система и цените.

" Тата стийл " е единственият огромен индийски производител на стомана, оповестил, че стопира бизнес връзките си с Русия. Всички останали не престават да внасят огромни количества въглища от страната и даже порастват през последните седмици, сочат търговски данни, представени от Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР