Най-големият производител на чипове в света - Taiwan Semiconductor Manufacturing

...
Най-големият производител на чипове в света - Taiwan Semiconductor Manufacturing
Коментари Харесай

TSMC отговори на Intel, инвестира 100 млрд. в заводи за чипове

Най-големият производител на чипове в света - Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), разгласи, че възнамерява да влага 100 милиарда $ през идващите три години, с цел да усили индустриалния потенциал на всичките си фабрики, съобщи Си Ен Би Си.

Новината идва единствено няколко дни, откакто Intel разгласи проект за 20 милиарда $ za построяването на две нови заводи за чипове в Съединени американски щати.

TSMC, измежду чиито клиенти са Apple и Qualcomm, по-рано заяви, че ще похарчи сред 25 и 28 милиарда $ през тази година за създаването и производството на чипове от висок клас.

Този ход идва на фона на световния дефицит на чипове, които принуди редица автомобилни компании да лимитират производството и към този момент стартира да се отразява отрицателно на производителите на смарт телефони и преносими компютри.

„ Навлизаме в интервал на по-висок напредък, защото се чака многогодишните мегатенденции при 5G технологиите и високопроизводителните калкулации да подхранват огромното търсене на нашите полупроводникови технологии през идващите няколко години “, съобщи TSMC в изказване до Ройтерс. „ В допълнение, пандемията COVID-19 форсира цифровизацията във всеки аспект “, се споделя още в известието.

Акциите на компанията нарастнаха с 2,56% в днешната търговия.

TSMC, сходно на други софтуерни компании, завоюва от наклонността за работа и учене от вкъщи по време на пандемията от COVID-19, защото доста хора се втурнаха да купуват преносими компютри, таблети и други електронни устройства.

През май TSMC показа проект за създаване на цех за 12 милиарда $ в Аризона. През март Intel заяви, че ще построи две нови заводи за чипове в същия щат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР