Най-големият проблем пред нас сега е Македония. Това каза в

...
Най-големият проблем пред нас сега е Македония. Това каза в
Коментари Харесай

Проф. Людмил Георгиев: Най-големият проблем пред нас сега е Македония

Най-големият проблем пред нас в този момент е Македония. Това сподели в изявление за предаването " Нещо повече " по стратегия " Хоризонт " психологът професор Людмил Георгиев:

" Тук не става дума за външно предизвикателство. България изгуби Македония още през 1885 година за първи път. След това я загубихме през 2003 година, губим я в Първата международна война, губим я във Втората международна война, губим я по времето на социализма, ние постоянно сме губили Македония. В случая обаче казусът е, че ние губим себе си. Това е вътрешното предизвикателство в тази ситуация с Македония. Това е фундаменталното предизвикателство ".

Професор Георгиев разяснява и възприятието на общественост в българите: " Емпатията, човешкото в индивида – губим ги с ужасяващи темпове. Това възприятие за общественост постоянно е отсъствало в нас българите. Нашата фундаментална цел е било спасяването по единично, биологичното избавяне. Винаги преглеждаме общността и страната като нещо непознато, като нещо далечно ".

Цялото изявление с професор Людмил Георгиев можете да чуете от звуковия файл: https://bnr.bg/post/101594889/prof-ludmil-georgiev-nai-golemiat-problem-pred-nas-sega-e-makedonia
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР