Най-големият полицейски синдикат - СФСМВР застана зад всички законосъобразни действия

...
Най-големият полицейски синдикат - СФСМВР застана зад всички законосъобразни действия
Коментари Харесай

СФСМВР застана зад всички законосъобразни действия на колегите си

Най-големият полицейски профсъюз - СФСМВР застана зад всички законосъобразни дейности на сътрудниците им, ориентирани към запазване на публичния ред и секване на опитите за провокация.

В позицията до медиите от федерацията показват, че са неприемливи внушенията на част от протестиращите, които обвързват настояванията на СФСМВР за почтено възнаграждение на положения ексклузивен труд и техните упования полицията да стане съизвършител в метежи и протести.

От федерацията приканват да няма повече случаи на нападателно държание и провокации от протестиращите към полицията. В противоположен случай това би принудило униформените да употребяват мощ и помощни средства, което би нараснало напрежението и изместило за следващ път дебата - от настояванията на протестиращите към ролята и държанието на полицията.

Хвърлянето на бомбички и други предмети нощес на митинга, от синдиката припомнят, че във всяка една страна, включително и в България, се счита за посягане и принуждение над служител на реда и е наказуемо, както и неизпълнението на полицейско предписание. И допълват, че е недопустимо упованието на част от протестиращите чиновниците на реда да спрат да извършват законните си отговорности и да им разрешат да влязат в постройката на Народното събрание.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР