"Най-големият натиск вероятно ще бъде първата половина на декември", каза

...
"Най-големият натиск вероятно ще бъде първата половина на декември", каза
Коментари Харесай

Проф. Витанов огласи най-мрачната си прогноза от началото на пандемията

"Най-големият напън евентуално ще бъде първата половина на декември ", сподели пред БНР проф. Николай Витанов от Българска академия на науките, математик на Националния действен щаб.

Той напомни, че още при започване на септември е определил октомври като временен месец, а ноември като сериозен, поставящ основите на това, което ще бъде през зимата: "Ако не предприемем в този момент дейности, декември ще сложен, а януари и февруари - също ".

Той акцентира, че здравната ни система към този момент не може да обгръща увеличаващия се брой заболели.

"Капацитетът на здравната ни система, на РЗИ е да открива контактните на към 2000 нови случая дневно.

Когато случаите трансферират тази граница, към този момент контролът става доста сложен и колкото и огромна да е дисциплината и да е добре здравната система - вирусът си се популяризира.

Затова е добре да се знае тази граница и да има блян да бъде държан броят на новите случаи под нея. Ако е над нея, този вирус е потвърдил, че може да повали всяка здравна система, даже тази на Съединени американски щати ", изясни проф. Витанов.

Той беше безапелационен, че в случай че се съблюдават ограниченията прецизно, броят на новите случаи ще спадне след към две седмици на 800 случая, само че през зимния интервал няма да е по-малко от това.

По думите на професора времето на вируса изтича, тъй като се умножават сведенията за сполучливите тествания на имунизациите. Той предложи да се употребяват рационални средства, с цел да се мина с малко жертви интервалът до съществуването на подготвена ваксина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР