Най-големият Китайски културен център в Югоизточна и Централна Европа беше

...
Най-големият Китайски културен център в Югоизточна и Централна Европа беше
Коментари Харесай

Откриха Китайски културен център в София

Най-големият Китайски културен център в Югоизточна и Централна Европа беше открит през днешния ден в София. Събитие, което докара в България доста китайски създатели. Как страната ни беше определена за грандиозния културен план - описват Биляна Бонева и Лъчезар Ораков.

В сърцето на София, на 8 етажа, на повърхност от 4 000 квадратни метра, за феновете на Изтока към този момент се предлага китайска просвета.

Българска национална телевизия: Защо България е определена за построяването на най-големия Китайски културен център в региона?
Джан Хайджоу, дипломат на Китай в България: Знаете ли, това е знак на общото предпочитание за развиване на връзките и съдействие сред двете страни.
Идеята за културен център съществува от дълго време, само че реализирането ѝ почнало преди три години.
Боил Банов, министър на културата: Изразявам и вяра в най-скоро време и в Пекин да бъде открит български културен център, който да се трансформира във значимо районно звено за осъществяване на по-активна и координирана българска културна политика в страните от Азиатско- Тихоокеанския район.
Центърът е основан с поддръжката на китайското Министерство на културата и Нинбо - града, откъдето са множеството китайци, които живеят в България.
Джан Сю, зам.-министър на културата на Китай: България е значима страна по линията " Един пояс, веднъж ". И за това за Китай е от огромно значение построяването на културни центрове сред двете страни.
В Центъра ще се организират курсове по китайски език, краснопис, чайни церемонии, бойни изкуства - всичко вълнуващо от актуалната и антична просвета на Китай.
Ю Лу, действен шеф на Китайския културен център: В Центъра ще има доста изложения, спектакли, музикални представления, ще се прожектират филми, ще има и даже курсове по готвене. Искаме посредством нашата активност, българите да опознаят Китай.
Улица " Раковски 77 " - това е мястото, където Западът ще среща Изтока.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР