Най-големият дарител на община Лом в нейната история - д-р

...
Най-големият дарител на община Лом в нейната история - д-р
Коментари Харесай

Д-р Андрей Георгиев става почетен гражданин на Лом

Най-големият донор на община Лом в нейната история - доктор Андрей Георгиев, да бъде разгласен за почетен жител посмъртно, взеха решение общинските съветници в Лом по предложение на локалната администрация.
Д-р Георгиев дарил на своето учебно заведение - професионална гимназия "Найден Геров " в Лом, 2.5 милиона $, а на община Лом - 500 000 $. Дарението е получено преди към месец в сметките на двете институции, а по предложение на кмета Пенка Пенкова е основан публичен съвет, който да реши по какъв начин да бъдат изхарчени дарените на общината средства. Засега доминира мнението, че те би трябвало да отидат за възобновяване на спортна зала "Балканиада " в Лом, оповестява Българска телеграфна агенция.
Д-р Андрей Георгиев е роден в София през 1921 година. В началото на 50-те години на предишния век той емигрира в Съединени американски щати и основава там лична клиника. Постепенно натрупва благосъстояние, огромна част от което завещава на своето учебно заведение в Лом и на родния си град. Д-р Георгиев умря наскоро в Съединени американски щати. По негово предпочитание дарените средства би трябвало да се употребяват за стипендии на надарени деца от учебно заведение "Найден Геров ", които са признати за студенти в влиятелни университети в Европа, Съединени американски щати и у нас. От общината и от гимназията в Лом обявиха, че никой различен не е правил такова огромно подаяние за тях и оповестиха, че скоро ще открият галерия с материали и фотоси за живота и делото на доктор Андрей Георгиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР