Най-големият черноморски курорт Слънчев бряг се е превърнал в град-призрак.След

...
Най-големият черноморски курорт Слънчев бряг се е превърнал в град-призрак.След
Коментари Харесай

Ройтерс: Слънчака стана град призрак

Най-големият черноморски курорт Слънчев бряг се е трансформирал в град-призрак.

След като пандемията от ковид затвори границите, приземи полетите и принуди хората да си стоят у дома, едвам шепа хора могат да бъдат видяни измежду стотиците неотворените чадъри и недокоснати шезлонги по 5-километровата плажна линия със златист пясък, оповестява Ройтерс.

Собственици на хотели на брега на морето споделят, че не помнят такова нещо.  " Ако имаме бизнес тази година, тогава ще сме супер добре ", споделя още хотелиери.

Те обясняват, че са намалили цените, вложили са в загради, с цел да се отделят масите за хранене, и са наели „ COVID-19 шериф, с цел да подсигурява, че хотелът е безвредно място на фона на пандемията от ковид.

Пандемията е понижила плануваните чартърни полети до черноморските градове Варна и Бургас за сезона с 35% по отношение на 2019 година

За да избави най-малко малко от летния ваканционен сезон, държавното управление предлага дотации за чартърни полети и понижени концесионни такси, тъй че плажните оператори да могат да оферират по-евтини шезлонги, като в същото време пазят крайбрежията безвредни и дезинфекцирани.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР