Най-големият айсберг в света, A23a, чиято площ е приблизително три

...
Най-големият айсберг в света, A23a, чиято площ е приблизително три
Коментари Харесай

Най-големият айсберг в света, A23a, тежи почти 1 трилион тона, твърдят учени, цитирайки нови данни

Най-големият айсберг в света, A23a, чиято повърхност е почти три пъти по-голяма от Ню Йорк, тежи в съвсем 1 трилион тона, оповестява партньорската мрежа на CBS News BBC News, базирайки се на данни от Европейската галактическа организация (ESA). Използвайки данни от задачата CryoSat-2 на организацията, галактически транспортен съд, който носи вид радар, кадърен да усети каква част от масата на айсберга е над водата, учените съумяха да изработят информация за това какъв брой е под водата.

A23a се откъсна от Антарктика през 1986 година и съвсем незабавно заседна, откакто бездънен сектор от него падна на морското дъно. Наскоро тя се измести и още веднъж стартира да се носи.

„ През последното десетилетие наблюдавахме устойчиво понижаване на дебелината с 2,5 м (около 8 фута) на година, което бихте очаквали поради водата температури в морето Уедел ", сподели Анди Ридаут, академик от Университетския лицей в Лондон и Центъра за полярно наблюдаване и моделиране на Съвета за проучване на естествената среда, пред партньорската...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР