Най-големите вегетарианци в света са в Бангладеш, където средно един

...
Най-големите вегетарианци в света са в Бангладеш, където средно един
Коментари Харесай

Вижте къде по света се яде най-много и най-малко месо

Най-големите вегетарианци в света са в Бангладеш, където приблизително един човек изяжда по 4 кг месо на година, демонстрира изследване на Организацията на обединените народи.

След Бангладеш в класацията на страните, които употребяват минимум месо, са Индия с консумация от 4.4 кг месо на година, Бурунди с 5.2 кг месо, Шри Ланка – 6.3 кг месо, Руанда – 6.5 кг месо и Сиера Леоне – 7.3 кг месо.

Англия попада измежду страните, където най-често се употребява месо, и всяка година в страната се изяждат по приблизително 84.2 кг месо на година от един човек.

Лидери при месоядните обаче са Съединени американски щати, където приблизително един човек за година гълтам по 120 кг на година, което е си 30 пъти повече от место, което се яде в Бангладеш.

От резултатите излиза наяве, че водещите страни при потреблението на месо са и измежду страните с най-затлъстяващо население. В Съединени американски щати и Нова Зеландия обаче потреблението на месо е намаляло през последните години.

Изследването демонстрира още, че феновете на месото във Англия най-често си подготвят вечеря с телешко месо. По ползване след него се подреждат свинското, агнешкото, пуешкото, пилешкото и еленското месо.

 Месо

Само 16% от месоядните хора са пробвали да се откажат от потреблението на месо и да станат вегетарианци. Повечето от тях обаче не са съумели и са се върнали към предходния си режим на хранене.

60% от участниците в изследването споделят, че любовта им към месните артикули не понижава с течение на времето. 5% от тях даже не крият, че считат да усилят потреблението на обичания си артикул.

40% от феновете на месо споделят, че изпитват отчаяние, когато им бъде поднесено безмесно ядене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР