Най-големите страхове на българите са от болести, бедност и война.

...
Най-големите страхове на българите са от болести, бедност и война.
Коментари Харесай

Най-големите страхове на българите са от болести, бедност и война

Най-големите страхове на българите са от заболявания, беднотия и война. Това сочи проучване на социологическа организация " Eстат ”. " От нищо не ме е боязън ”, споделят 6,2% от участниците в изследването. В тази група повече - 9%, са мъжете, до момента в който безстрашните представителки на нежния пол са едвам 3,8%.

43,3% oт далите отговор се притесняват от разболяване, а 36,7% - да не обеднеят. Тези страхове изместват войната (33,5%) на трето място измежду заканите, които смущават съня му. Страхът от бежанци е едвам 2%, а 2,7% са доста тревожните на тематика " екология ”. Още 7,7% са тези, които се боят от естествени бедствия и катаклизми, а това включва и страховете от трусове.

Социологът Иво Желев уточни в ефира на " Твоят ден ", че страховете са подсилени от интервала след Коронавирус пандемията. " Тези на младите са най-много в посока финансови неуспехи, меланхолия и инсекти. Другата група - сред 50 и 60 години, се опасява от заболявания, война и загуба на приходи. Жените са доста по-тревожни ", изясни той.

По думите му в огромните градове страховете са от заболявания, до момента в който в дребните обитаеми места - от война. " Богатите се опасяват от заболявания, не толкоз от загуба на приходи. Между 5 и 6% имат аерофобия, други се опасяват от зимата, от доктор и ортодонт ", уточни социологът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР