Най-големите проблеми в момента са свързани с доходите на българските

...
Най-големите проблеми в момента са свързани с доходите на българските
Коментари Харесай

Султанка Петрова: Най-големите проблеми в момента са свързани с доходите на българските граждани

Най-големите проблеми сега са свързани с приходите на българските жители.

В Народното събрание сме очевидци на едно наддаване без действителна визия за това какво би трябвало да се промени.

Това съобщи доктор Султанка Петрова – ръководител на Националната женска организация на Вътрешна македонска революционна организация и някогашен заместник-министър на труда и обществената политика, в „ Хитове в мрежата “ по .

Сега минималната работна заплата в България е 710 лева Профсъюзите излязоха на митинг и той би трябвало да бъде подсилен от всички жители. В частния бранш инфлацията не се усеща толкоз доста. Синдикатите упорстват МРЗ да стане 850 лева и съгласно мен това е напълно обикновено. По техни калкулации, с цел да се реализира това, са нужни към 750 млн. лева Това е безусловно постижимо, уточни тя.

Според Петрова не е правилно, че няма пари в страната. Има, само че би трябвало да се разходват по най-правилния метод. Парите би трябвало да бъдат преразпредели и да отидат там, където хората имат най-голяма потребност. Тя подсети и за предлагането на депутатите от Вътрешна македонска революционна организация в 44-тото Народно събрание минималната работна заплата да не се полза.

Работещите небогати у нас са към 500 хиляди души – доста огромна цифра. Тези фамилии би трябвало да бъдат подкрепени, счита доктор Петрова. Затова и повишението на МРЗ би било акт по подкрепяне на българското семейство.

В Европейска комисия е призната инструкция, която свързва минималните работни заплати. Тя би трябвало да бъде приложена в България до 2 години. У нас би трябвало да има транспарантен механизъм за установяване на МРЗ, уточни тя. В директивата се споделя, че МРЗ би трябвало да е 50% от междинната работна заплата.

Всички страни при влизане в еврозоната МРЗ при тях е била към 1000 евро. У нас в случай че МРЗ се резервира 710 лева ще ни бъде доста мъчно, разяснява още Султанка Петрова.

Според нея би трябвало да се върви в посока към тези стойности на минималната работна заплата у нас – 1000 евро.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР