Най-евтините китайски водомери на българския пазар могат да ни излязат

...
Най-евтините китайски водомери на българския пазар могат да ни излязат
Коментари Харесай

Солени сметки с евтини китайски водомери

Най-евтините китайски водомери на българския пазар могат да ни излязат тройно, в случай че са инсталирани, без това да е в съгласие с топлинните счетоводители, заяви Телеграф.

Натрупват се от ден на ден сигнали от клиенти, които настояват, че са си купили уреди с отдалечено отчитане, а действително няма кой да ги регистрира по този метод. Причината е, че не всеки електронен модул за в допълнение монтиране е съчетаем с опериращите у нас компании за доклад на потреблението.

Проблемът касае особено водомерите за топла вода. Според директивата на Европейски Съюз за енергийна успеваемост след 1 януари 2027 година всички такива уреди би трябвало да разрешават отчитане от разстояние. Тогава, в случай че те не са съвместими, ще би трябвало да се сменят с нови. Заедно с парите за ремонт и монтаж в последна сметка евтините водомери ще ни излязат много по-солено.

Специалистите в региона на ВиК услугите са безапелационни, че няма голяма разлика в качеството на предлаганите в България водомери. За най-хубави въпреки всичко се сочат немските артикули. " Българските на една обичайната и одобрена с годините компания също са конкурентни. Сега има и друга наша компания, която предлага водомери, само че с тях работим относително неотдавна и не мога да се наемам с безапелационна оценка на качеството “, сподели пред " Телеграф “ специалистът Генади Банков, който повече от 15 години инсталира водомери в столицата.

В профилираните магазини у нас се продават и водомери на италиански, полски, чешки компании. Някои от тях също се създават и доставят от Китай, само че са в допълнение сертифицирани. Реално цените им стартират от 30 лв.. Някои от тези с отдалечено отчитане доближават и до над 200 лв.. Масовите качествени артикули костват към 40-45 лв. и могат без проблем да изкарат и повече от 10 години, в случай че не бъдат механично развалени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР