Най-ефективният начин за намаляване на емисиите на метана при млечните

...
Най-ефективният начин за намаляване на емисиите на метана при млечните
Коментари Харесай

Подобряване на храненето е в основата на намаляването на емисиите от метан при млечните крави

Най-ефективният метод за понижаване на излъчванията на метана при млечните крави включва възстановяване на здравето и плодовитостта на стадата, което може да бъде реализирано с верен метод при храненето на животните, въвеждане на новаторски способи и ново потомство фуражни добавки. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Крум Неделков по време на видеоконферентна среща, домакинствана от специфичния делегат на Съединени американски щати по въпросите на климата Джон Кери и заместник-председателя на Европейска комисия Франс Тимерманс на тематика " Глобален ангажимент за метана ", оповестяват от МЗХГ.

Доц. Неделков е подчертал значимостта от използването на съвременни технологии и практики в земеделието, които имат капацитет да редуцират излъчванията от метан, отделящи се при производството. " Те са ориентирани основно към възстановяване на храненето при животните, ръководство на стадното здраве, както и нови способи за предпазване и оползотворяване на торовите маси (производството на биогаз), както и селекция на стадата ", е допълнил още Крум Неделков.

Аграрният заместник-министър е обрисувал главните цели за понижаване и усъвършенстване на излъчванията от селското стопанство, свързани с метана, заложени в Интегрирания проект в региона на енергетиката и климата на Република България 2021-2030 година: понижаване на излъчванията на метан от биологичната ферментация в животновъдството; възстановяване ръководството на оборския тор и възстановяване на ръководството на оризовите полета и технологиите за произвеждане на ориз. " България поддържа задачите на плана " Глобален ангажимент за метана " и ще спомага за по-нататъшното му развиване и сполучливо реализиране ", означи още доцент Неделков.

Заместник-министърът е взел участие в три огромни научни проучвания за понижаване на метановите излъчвания при високопродуктивни млечни крави, резултатите от които са оповестени в влиятелни международни издания.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР