Най-ефективният начин за борба с глобалното затопляне е да се

...
Най-ефективният начин за борба с глобалното затопляне е да се
Коментари Харесай

Нови горски масиви ще помагат в глобалната битка с климатичните промени


Най-ефективният метод за битка с световното стопляне е да се засадят доста дървета. Трилион от тях, може би повече, Има задоволително място за това, настояват швейцарски учени, оповестява порталът за просвета „ PHYS.org “, представен от БГНЕС.

Дори при съществуващите градове и аграрни земи, има задоволително място за нови дървета, които да покрият 9 милиона квадратни километра. Това е повърхност колкото територията на Съединени американски щати, демонстрира проучване на специалистите. В него са напарвени калкулации, че през последните десетилетия тези нови дървета биха могли да поемат близо 830 милиарда тона от задържащия топлота в атмосферата въглероден диоксид. Това е въглеродното замърсяване, което хората са произвели през последните 25 години.

Голяма част от тази изгода ще пристигна бързо, тъй като дърветата отстраняват повече въглерод от въздуха, когато са по-млади, настояват швейцарските създатели на проучването. Потенциалът за унищожаване на най-вече въглерод е в тропиците.

„ Това е надалеч – с хиляди пъти – най-евтиното решение за битка с изменението на климата”, съобщи съавторът на проучването Томас Кроутер, еколог в Швейцарския федерален софтуерен институт в Цюрих.

Шест страни имат най-вече „ свободни места “ за засаждане на нови дървета – това са Русия, Съединени американски щати, Канада, Австралия, Бразилия и Китай.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР