Най-доброто от планинарското и екстремно кино идва в Пловдив.Двудневното събитие

...
Най-доброто от планинарското и екстремно кино идва в Пловдив.Двудневното събитие
Коментари Харесай

Ехо от Банско: Планинарско и екстремно кино идва в Лъки

Най-доброто от планинарското и рисково кино идва в Пловдив.

Двудневното събитие предлага най-хубавото от международната кинокултура на тази тема. Чрез тези киноленти публиката се придвижва на едни от най-екзотичните и труднодостъпни точки на планетата и съпреживява същински истории за волята, фантазиите и другарството.Запознаваме се с достиженията на приключенци от международна големина, които се оправят по изумителен метод с провокациите на рисковите условия.

Програмата е специфична селекция от Международния Банскофилмфест - единствения в този формат кинофестивал за планинарско и рисково кино в България. Събитието е част от пътуващото кино на Банскофилмфест. Приходите от вход ще бъдат вложени в стипендия за планински водачи.

Откриването е на 3 юни от 18:30 часа.

Панорамата стартира в 18:40 часа с френския филм “Като метроном ” на Владимир Селие.

През пролетта на 2013 година в живописния каньон Вердон срещата на каскадьорите, наречени “Летящите французи ”, въздушните танцьори от “Compagnie 9.81 ”, музикантите от групата “Radio Monkey ” и екипа на филмовата студия “Baraka Flims ” води до появяването на необикновен филм. В него от умелото комбиниране на изключителните качества на музиканти и рискови спортисти се раждат симфония, отдадена на риска, и химн на пространството.
Специалната премия на Журито от Банскофилмфест

От 18:55 часа в испанската лента “Водни пътища. Патагония ”на Микел Сарасола феновете на рисковото ще се насладят на една друга експедиция с каяци. Трима испанци – Микел Сарасола, Аитор Гойкоечеа и Хавиер Олано, подхващат 600-километрова обиколка на Патагонския мразовит щит, търсейки път по непознати реки, през сложни водопади и през най-големите езера на Патагония. При това – в режим на цялостна самостоятелност, носейки всичко належащо със себе си.

От 20 часа ще бъде показан френският филм „ Магнетичните планини “ на Стив Уейкфорд и Мена Притхард. Това е историята на елементарен човек, който се пробва да открие равновесие в живота си след рухване от алпийски северен скат. Включвайки някои от най-големите имена в планинските спортове, ще бъде разкрита логиката на психиката зад това да поемаш опасности в планините. Авторите търсят отговор на въпроса: Струва ли си в действителност?
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР