Най-добрият ресторант в света за 2015 година е каталунският El

...
Най-добрият ресторант в света за 2015 година е каталунският El
Коментари Харесай

Най-добрият ресторант в света е в Каталуния

Най-добрият ресторант в света за 2015 година е каталунският „ El Celler de Can Roca “, който се намира в Жирона, Североизточна Испания.

Класацията е дело на медийната група от Англия „ Уилям Рийд “, оповестяват от организация Франс Прес. Класацията носи името „ 50 the Best “ – „ 50-те най-хубави “, и е наричана от самите уредници годишен барометър на гастрономическия усет.

„ 50-те най-хубави “ се провежда от 2002 година насам и към този момент има съперници – става дума за Франция, като се счита, че най-вероятната причина за това е, че страната досега не е била отличавана.

Тазгодишният победител - испанското заведение „ El Celler de Can Roca “, бе отпред на същата ранглиста и преди две години – през 2013 година.

 Ресотрант El Celler de Can Roca

Миналата година победител стана заведение в Дания – „ Нома “, където началник готвач е Рене Редзепи. Но да се върнем към спечелилия за 2015 година – испанското заведение е благосъстоятелност на тримата братя Рока, като и тримата работят в заведението.

Жоан Рока е началник готвачът в заведението, Жорди е отпред на сладките изкушения в ресторанта, а основният сомелиер е Жозеп.

Отличието е връчено на притежателите на заведението на обилна гала в Лондон, където участвали началник кулинари от целия свят. Втората позиция на класацията за 50-те най-хубави ресторанта в целия свят е отредена за италианското заведение „ Остерия Франческана “, където началник готвач е Масимо Ботура.

 El Celler de Can Roca

Бронзовото отличие за 2015 се връчва на спечелилия от предходната година – копенхагенското заведение „ Нома “. Десетката с най-хубавите заведения за хранене на годината се добавя от заведения в Съединени американски щати, Англия, Бразилия, Перу и други

Испанският ресторант носи необикновен уют и чувство за фамилна топлота, изясняват уредниците на класацията. Заведението е отворено още през 1986 година, а през 2009 година съумява да получи три звезди Мишлен.

Наградата за най-хубав началник готвач жена е за Елен Дароз от Франция, която ръководи два ресторанта – единият е в Париж, а другият в Лондон.

Сред 50-те защити заведения тази година има и едно напълно ново попълнение – това е ресторантът „ White Rabbit “, който се намира в Москва.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР