Най-добрият ни тенисист започна успешно участието си в престижен турнир.Единственият

...
Най-добрият ни тенисист започна успешно участието си в престижен турнир.Единственият
Коментари Харесай

Григор започна с победа пресявките в Куинс

Най-добрият ни тенисист стартира сполучливо присъединяване си в влиятелен шампионат.

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров стартира с победа сезона на трева, въпреки и в малко по-нетипични условия - квалификациите на шампионата в “Куинс ” от категория АТР 500.

Шампионът от 2014 година се оправи с 6:3, 6:4 за 59 минути игра с 91-вия в международната класация Александър Вукич, написа Sportal.bg.

Ако реализира още една победа, Гришо ще влезе в главната скица на шампионата, само че за задачата първо би трябвало да отстрани Фелисиано Лопес или Артур Риндеркнеш.

Димитров пласира 13 аса и загуби единствено една точка на вкаран първи сервис, чиято успеваемост беше 58%. Той направи по един пробив в двата сета и солидното му равнище на подаване му оказа помощ относително рутинно да се оправи с първото си затруднение.

Освен 13-те аса, Гришо осъществя още пет уинъра, а направи и 17 неточности, до момента в който съотношението на противника му беше 11/19 (седем аса).

Димитров избра да се включи в квалификациите в “Куинс ”, с цел да натрупа повече игрова процедура на тревна настилка. За последно това той умишлено направи в края на май 2019-а в Женева, когато преодоля двата кръга на пресявките, а след това отстъпи в първия кръг на главната скица на Федерико Делбонис.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР