Най-добрият ни тенисист продължи да изнася лекции на корта.Григор Димитров

...
Най-добрият ни тенисист продължи да изнася лекции на корта.Григор Димитров
Коментари Харесай

Блестящ Григор Димитров подчини Анди Мъри на US Open

Най-добрият ни тенисист продължи да изнася лекции на корта.

Григор Димитров победи Анди Мъри с 6:3, 6:4, 6:1 след 2 часа и 47 минути игра в мач от втория кръг на US Open. Нашето момче игра ослепително и не остави късмет на олимпийския шампион на централния корт " Артър Аш ", като спечели четвърта победа в 12-ия си мач против него.

Григор стартира решително дуела при собствен сервис. Той бе непогрешим при началния си удар, което му оказа помощ за положителното начало. В идващия гейм българинът стоеше чудесно в разиграванията и бе толерантен, което докара до няколко неточности на противника и пробив на нула, написа Sportal.bg.

Димитров завоюва девет следващи точки, само че сподели съмнения в третия гейм, в който трябваше да избавя късмет за пробив след двойна неточност и сгрешен удар над главата. Той вкара добър сервис, само че по-късно имаше шанс при излизането си на мрежата, защото Мъри прати топката в навън от добра позиция. Шотландецът обаче стартира да намира ритъма си и завоюва идната точка след фантастично разиграване сред двамата.

Григор избави и втория брейк пойнт, само че към този момент всяка точка се печелеше извънредно мъчно и след дълги и оспорвани разигравания. След нови три равенства Анди направи извънреден удар след къса топка на българина. Той стигна до топката наоколо до мрежата и я прати под необикновен ъгъл от другата страна на корта. Бившият номер 1 в света се озова в другата половина на корта, а Григор отиде персонално да го поздрави за отиграването. То докара до трета опция за пробив в гейма и този път Мъри се възползва, като постави точка на гейм, който продължи над 15 минути.

Шампионът от 2012 година завоюва първите две точки в четвъртия гейм, само че най-хубавият български тенисист сподели, че не е съществено повлиян от загубата на предходния гейм и отговори с три следващи точки в негова изгода, което докара до брейк пойнт. Тогава обаче Мъри два отлични първи сервиса. Стигна се още веднъж до доста нескончаем гейм, Анди избави още един късмет за пробив, само че в последна сметка съумя да го завоюва и да изравни за 2:2.

Шотландецът влезе в темп и показваше невероятната си отбрана, а Григор трябваше да прави изключителни удари и да бъде нападателен за всяка спечелна точка. Димитров още веднъж трябваше да се оправя с опция за пробив, само че го направи след първия си ас в мача и малко по-късно завоюва гейма. Двамата стигнаха до относително безапелационен триумф в идващите си подавания.

Осмият гейм стартира с две двойни неточности на Мъри и една непредизвикана неточност от неговата ракета, което докара нещата до 0:40. Българинът се възползва от първия късмет за пробив след нова неточност на противника му и получи опция да сервира за сета. Григор се оправи чудесно и затвори първата част по-късно повече от час игра.

В началото на втория сет Димитров продължи да играе доста устойчиво, търпеливо и нападателно в избрани моменти, а някогашният номер 1 в света изглеждаше обезверен. Тенисистът от Хасково стигна до две благоприятни условия за пробив още в първия гейм. Мъри съумя да се оправи, само че при третия брейк пойнт Григор приключи с отличен форхенд. След безапелационен сервис гейм, българинът поведе с 2:0 и изглеждаше, че има надзор върху мача, откакто завоюва пети следващ гейм.

Мъри се разписа във втория сет, само че Димитров играеше все по-уверено и безапелационно печелеше сервис геймовете си, като запазваше задатъка си. Българинът постоянно разчиташе на слайс от бекхенд, което се оказа много сполучлива тактика против трикратния първенец от Големия шлем. Той показва и превъзходната си техника с поредност от къси топки, които съществено затрудниха Анди.

При 4:3 за Григор леко разколебаване от негова страна даде опция за пробив на противника. Две следващи двойни неточности на Димитров върнаха очакванията на Мъри, само че в последвалото дълго разиграване българинът съумя да се оправи и малко по-късно завоюва гейма.

При идващото си подаване Григор нямаше такива проблеми и стигна до триумф с 6:4 във втория сет.

Третата част още веднъж стартира с ранен пробив на Димитров. За разлика от втория сет обаче този път Мъри съумя незабавно да го върне. Шотландецът обаче не успяваше да откри отговори на стабилната игра на Григор и позволи втори следващ пробив. Серията от пробиви бе напът да продължи, само че българинът избави два брейк пойнта след отлични сервиси и малко по-късно към този момент водеше с 3:1.

Последва трети пробив на Гришо и взет гейм на сервис за 5:1 и към този момент всичко бе ясно. 

Впоследствие българинът завоюва сета с 6:1 и крайната победа. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР