Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започне участието си на

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започне участието си на
Коментари Харесай

Гришо започва похода си на Аустрелиън Оупън в първите часове на понеделник

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще стартира присъединяване си на Откритото състезание на Австралия в ранните часове на понеделник. Съперник на българина в първия кръг ще бъде сърбинът Янко Типсаревич. Срещата им е втора на " 1573 Арина " и се чака да стартира след 3,30 - 4 часа сутринта българско време, оповестява bTV.

Преди мача на Григор на същия корт ще играят поставената под номер 19 французойка Каролин Гарсия и сънародничката й Джесика Понше.

Димитров и Типсаревич не са играли един против различен от 2016 година насам, когато сърбинът реализира четвъртата си победа против родения в Хасково тенисист. Той се наложи със 7:6(6), 4:6, 6:3 на шампионата в Куинс. 

Гришо въпреки всичко има една победа от петте им мача. Тя беше реализирана през 2013 година в Монако. Тогава той би със 7:6(3), 6:1.

Типсаревич е печелил 4 трофеи в кариерата си, а през 2012 година реализира най-високото си класиране в международната класация - 8-мо място. В момента той е отвън подреждането, тъй като през 2017 година не игра поради многочислените травми. 

Димитров сега е 21-ви в света. Той би трябвало да пази точките, извоювани от миналогодишното издание на Откритото състезание на Австралия, когато игра на четвъртфинал. 

При победа във втория кръг българинът ще играе против спечелилия от мача сред аржентинеца Пабло Куевас и различен сърбин - Душан Лайович. 
В първия ден на шампионата на кортовете ще излезе и Анди Мъри. Шотландецът, който разгласи, че " Аустрелиън Оупън " може да се окаже последния му шампионат, ще премери сили с испанеца Роберто Баутиста Агут.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР